Vorige maand kwamen twee mannen naar de Eerste Hulp van het OLVG in West. Eén van hen, een 50-jarige man, voelde zich niet goed. Hij werd opgenomen, maar overleed later die nacht. De man die met hem naar het ziekenhuis kwam, is vertrokken zonder zich kenbaar te maken. Omdat de overleden man mogelijk iets giftigs binnen heeft gekregen, onderzoeken we zijn dood. Het is voor ons daarom belangrijk om te weten wie de getuige is die bij hem was.


Wie heeft op donderdag 1 februari een handgranaat aan een pui van een winkelpand aan de Jan Evertsenstraat bevestigd? De handgranaat werd rond 12.30 uur ontdekt, maar we weten inmiddels dat de handgranaat al rond 02.00 uur 's nachts is bevestigd door een man op een scooter.


Vrijdagavond 26 januari kwamen twee gewapende mannen een buurtcentrum op Wittenburg binnen. Zij begonnen te schieten en raakten hierbij drie personen. Eén van hen, de 17-jarige Mohammed, kwam hierbij om het leven. We zijn een uitgebreid onderzoek gestart en hebben jouw hulp nodig!


De 29-jarige Anass el Ajjoudi is op woensdag 17 januari om het leven gekomen na een schietincident aarde Cornelis Springerstraat in Amsterdam-Zuid. We zijn op zoek naar mensen die de dader of daders mogelijk hebben gezien.


Angstige momenten voor medewerkers van een restaurant in de Pijp. Wie herkent deze gewelddadige overvaller?


Na een geslaagde dag op een festival wil een 29-jarige bezoeker in de nacht van 5 op 6 augustus naar huis en hij besluit op zoek te gaan naar een taxi. Hij wordt aangesproken door twee mannen die hem willen brengen en voor hij het weet wordt hij een auto ingeduwd. Ze rijden weg en het slachtoffer wordt gedwongen zijn bankpas en pincode af te geven. Daarmee wordt aan het Surinameplein geld opgenomen. Ken je de pinner? Laat het ons weten.


Vermoedelijk één man heeft in september in 38 minuten tijd meerdere voertuigen, waaronder een touringcar en een politieauto, in brand gestoken. Hij is vastgelegd op beveiligingscamera's. Ondanks dat de beelden niet heel duidelijk zijn, hopen we dat jij ons kunt helpen aan meer informatie over hem!


In deze video zie je hoe verdachte Sjonny W. de fiets neerzet van de sinds 8 maart vermiste Sabrina Oosterbeek. Dit doet hij enkele uren nadat zij vermist is geraakt. Wie heeft Sjonny W. of Sabrina mogelijk op 7 of 8 maart gezien?


Op 17 oktober stelen twee mannen meerdere computers uit een school aan de Wildenborch in Diemen. De mannen lopen de school binnen alsof ze studenten zijn en koppelen vervolgens in een klaslokaal computers los. Ze laten de computers uit het raam vallen en halen de apparatuur daarna buiten, aan de zijkant van het gebouw, op. Gelukkig staan de mannen op beeld en wij hopen dat jij ons kunt helpen de twee te vinden. Ken of herken jij ze? Laat het ons weten.


Een vrouw steelt een jas van 400 euro uit een winkel op de Negen Straatjes in Amsterdam. Ze staat heel goed herkenbaar op de beelden en daarom hebben we jouw hulp nodig om erachter te komen wie zij is. Informatie kan telefonisch aan ons doorgegeven worden, maar in deze zaak ook via WhatsApp. We doen namelijk onderzoek om WhatsApp te gebruiken voor het doorgeven van tips. Omdat het een kleinschalige pilot is, kan appen op dit moment alleen in deze week. Het nummer is: 06-17214856. Weet jij wie deze vrouw is? Laat het ons weten!
https://api.whatsapp.com/send?phone=31617214856


De sieraden die te zien zijn in de video zijn in september gestolen tijdens een woningoverval aan de Herman Gorterstraat in Amsterdam-Zuid. Wie weet waar de sieraden zijn of heeft er informatie over?


De 27-jarige Sofie Kerklaan werd afgelopen weekend zwaargewond aangetroffen op het Djakartaterras. Haar verwondingen bleken zo ernstig, dat zij is overleden. Wij weten niet wat haar overkomen is en daarom hebben we jou hulp nodig.


Een medewerkster wordt met grof geweld tegen de grond gewerkt door één van de ramkrakers. Daarna slaan de twee daders op de vlucht met geldcassettes.


In de nacht van zondag 3 op maandag 4 september horen twee getuigen rond 04.00 uur een harde knal aan de Griend in Diemen. Er blijkt een auto in brand te staan. De getuigen zien een scooter wegrijden in de richting van het tunneltje. De brandweer is snel op de locatie en kan voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De auto is daarna meegenomen voor onderzoek. Het gaat om een Kia Rio, met het kenteken JX-514-N. Uit het onderzoek is vast komen te staan dat de auto in brand is gestoken. De auto blijkt gehuurd, maar het wordt via de verhuurder niet duidelijk wie precies de huurder van de auto is geweest. Rechercheurs houden er rekening mee dat de auto betrokken is geweest bij een misdrijf en dat het de bedoeling was om de auto volledig in vlammen te laten opgaan. De politie wil daarom meer duidelijkheid krijgen bij welk misdrijf de auto mogelijk bij betrokken is geweest. Getuigen van de autobrand die nog niet met de politie gesproken hebben, worden daarom verzocht contact op te nemen. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die de auto mogelijk hebben gezien of die meer weten over de inzittende(n).


Het gaat allemaal niet zoals gehoopt voor zes daders van een ramkraak aan de Spaklerweg. Eerst verloopt de autodiefstal uiterst moeizaam omdat de autodief niet snapt hoe de auto werkt. Tijdens de ramkraak stuiten ze vervolgens op een grote teleurstelling: het pand blijkt voorzien te zijn van een extra rolluik waardoor het hele plan mislukt en de zes mannen op de vlucht slaan. Ondanks dat de beelden bepaald niet van uitstekende kwaliteit zijn, hopen we op meer info over deze daders. Ook zoeken we getuigen. Help jij ons verder?