Woensdag 24 januari 2018 – Koning Willem-Alexander opent de circulaire isolatiefabriek Everuse in Sneek. EverUse maakt isolatiematten van papierafval, waarbij alle materialen vervolgens weer worden hergebruikt. Door geen nieuwe grondstoffen te gebruiken, wordt ook geen nieuw afval gecreëerd en zegt het bedrijf volledig duurzaam te kunnen produceren. De fabriek van EverUse is zo ontworpen dat oude matten worden teruggenomen en hergebruikt, zodat er niks meer wordt weggegooid. EverUse heeft als ambitie een afval-loos en circulair Nederland.


Wassenaar, 25 december 2017 - Vanuit De Eikenhorst houdt Koning Willem-Alexander zijn kersttoespraak.

© NOS - meer beelden: http://koningshuis.nos.nl


Vrijdag 1 december 2017 - Na enkele presentaties van de Saba Conservation Foundation over stand van zaken van de flora en fauna op Saba duiken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met parkmanager Kai Wulf naar het koraalrif in het unieke onderwaterpark Saba Bank. Dit park is sinds 2010 beschermd natuurgebied.


Joël, Aster en Emma bezoeken Koningin Máxima thuis in Wassenaar. Ze vertellen haar over hun passie voor muziek en laten alle drie horen wat ze in huis hebben. Ze zijn elke zaterdagavond om 19.25 uur te zien in de Lang leve de Muziekshow! Iedere week strijden drie basisschoolgroepen uit een provincie tegen elkaar in de show. De winnaars mogen tijdens het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy met de grootste schoolband van Nederland optreden voor Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.


22 augustus 2017 - Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan het Kansfonds dat dit jaar 60 jaar bestaat. Kansfonds steunt lokale initiatieven en projecten die kwetsbare mensen helpen hun situatie te veranderen en hun zelfredzaamheid te vergroten.


DEN HAAG - 19 september 2017 - In de Ridderzaal spreekt de Koning de Troonrede uit.


5 september 2017 - Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan de Nederlandse Kustwacht waar zij wordt geïnformeerd over de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de Kustwacht.
De Kustwacht heeft haar thuisbasis op het terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder.


Op 20 juni was het de #dagvandevluchteling #worldrefugeeday. Begin juni bezocht Prinses Margriet met Jan Smit SOS Kinderdorpen in Libanon. Tijdens het werkbezoek bezochten zij projecten voor #kindvluchtelingen. SOS Kinderdorpen is actief in 134 landen en zet zich ervoor in dat kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Prinses Margriet is beschermvrouwe en Jan Smit ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Meer weten over het bezoek aan Libanon? http://bit.ly/2rStNA3. Beelden: @soskinderdorpen


Op Paleis Noordeinde ontvangt Koningin Máxima als erevoorzitter van Meer Muziek in de Klas vandaag ruim 200 leerkrachten, schooldirecteuren en bestuurders uit het hele land voor het symposium ‘Morgen meer muziek in de klas’. Samen met minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen praten zij over structureel en goed #muziekonderwijs op de basisschool.

Voor meer info over het symposium en de speech van Koningin Máxima: http://bit.ly/2nxjYWT


Op 27 april wordt Koning Willem-Alexander 50 jaar! Ben je ook jarig op 27 april en bereik je op die dag ook een ‘kroonjaar’? Dus word je 20 of 35 of misschien wel 55 of 80? Dan kun je je aanmelden en kans maken op een diner met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het feestelijke diner zal plaatsvinden op het Koninklijk Paleis in Amsterdam op 28 april. Uit alle aanmeldingen worden 150 gasten via loting geselecteerd. Dus: Ben of ken je iemand die op 27 april een kroonjaar bereikt? Meld jezelf of die ander dan aan via http://www.WA50.nl


Wassenaar - 25 december 2016 - Vanuit De Eikenhorst houdt Koning Willem-Alexander zijn kersttoespraak.

© NOS - meer beelden: http://koningshuis.nos.nl


In de film Explorer wordt aan de hand van de marmeren vloerkaarten in de Burgerzaal van het Koninklijk Paleis Amsterdam verteld over vroege ontdekkingsreizen naar Australië en de ontwikkeling van de cartografie. Astronaut André Kuipers treedt op als verteller en trekt een parallel tussen het verkennen van de wereld in de zeventiende eeuw en zijn eigen verkenning van de ruimte. De film is tot stand gekomen in opdracht van de Koninklijke Verzamelingen (onderdeel Koninklijk Huisarchief) in samenwerking met filmmaker Maarten Schuth en met tekstbijdrage van onder anderen prof.dr. Peter Sigmond. De film is vervaardigd voor het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Australië. Het staatsbezoek staat onder meer in het teken van het bevestigen en uitbouwen van de historische en brede bilaterale banden die Nederland heeft met Australië. De film was te zien tijdens de contraprestatie in de Concert Hall van het Sydney Opera House op 2 november 2016.

In de film wordt gebruik gemaakt van beelden van de ESA en de NASA.


Maandag 19 september - Koning Willem-Alexander woont op Schiphol de officiële viering bij van het 100-jarig bestaan van Amsterdam Airport Schiphol.


DEN HAAG - 20 september 2016 - In de Ridderzaal spreekt de Koning de Troonrede uit.


Je telefoon opladen door middel van een raam dat warmte omzet in energie. Dit ‘Powerwindow’ van het Nederlandse bedrijf Physee wint de Postcode Lottery Green Challenge. Het doel van de internationale wedstrijd is startende ondernemers een impuls te geven, zodat hun duurzame oplossingen daadwerkelijk ontwikkeld kunnen worden en op de markt komen. Koningin Máxima was in de Westergasfabriek in Amsterdam om de finale bij te wonen. De hoofdprijs – een bedrijfsinvestering van €500.000 – werd uitgereikt door José María Figueres. De heer Figueres is voorzitter van Rocky Mountain Institute en Carbon War Room en voormalig president van Costa Rica. De andere finalisten waren: Green City Solutions, Ioniqa Technologies, SteamaCo en Homebiogas. Kijk voor meer informatie over de finalisten en hun producten op: www.greenchallenge.info
Video: Postcode Lottery Green Challenge