Verslaggever Arend Dubbelboer over de eerste afgeschoten edelhertenHet streven is om 20 edelherten per dag te schieten, meldt Marcel van Dun van Staatsbosbeheer. De faunabeheerders van Staatsbosbeheer moeten volgens hem proefondervindelijk vaststellen wat de beste methode is om de herten te schieten; vanuit de auto of vanaf een aparte plek. In totaal moeten er 1830 edelherten worden afgeschoten.

Het is volgens Joke Bijl van Staatsbosbeheer op het moment wel lastiger om de herten af te schieten. Bij het vorige beleid werden de dieren later in het seizoen afgeschoten, zo'n drie weken voor hun natuurlijke dood. "Maar de dieren zijn nu in goede conditie en ze zijn heel erg alert. Op het moment dat we dichterbij komen, gaan de oren omhoog en hebben ze ons allang gezien," aldus Bijl.

Dit is Flevoland van 10 december


In veertien maanden voor de klas staanCursisten die slagen, moeten minstens drie jaar op een van de ASG-scholen lesgeven. De scholengroep krijgt voor deze opleiding subsidie van het Rijk.

Leven met hersenletsel


Podcast-serie over geschiedenis Noordoostpolder


Beauty op de kerstmarkt...


Dochter René van Kooten veel te vroeg geboren


Lezz in Jazz...


Afschot herten Oostvaardersplassen zal positief effect hebbenOp andere plaatsen is gebleken dat hertenpopulaties gereguleerd moeten worden, zoals in de Amsterdamse Waterleidingduinen bij Zandvoort. Daar werd de natuur door de damherten dusdanig aangetast dat veel begroeiing verdween. Na veel rapporten en hevige protesten tegen de plannen, besloot de provincie Noord-Holland om de dieren toch af te schieten.

Link: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/166353/vereniging-het-edelhert-afschot-zal-positief-effect-hebben

Nog niks geschoten: 'Afschieten edelherten lastiger dan verwacht'Het streven is om 20 edelherten per dag te schieten. "Vandaag gaat dat al niet lukken", zegt Marcel van Dun van Staatsbosbeheer. De faunabeheerders van Staatsbosbeheer moeten volgens hem proefondervindelijk vaststellen wat de beste methode is om de herten te schieten; vanuit de auto of vanaf een aparte plek.

In totaal moeten er 1830 edelherten worden afgeschoten.

Youtube Review scoort vooral negatieve reacties
- Youtube Review 2018 scoort vooral heel veel negatieve reacties

- Is de Augmented Reality (AR) bril van Magic Leap 6 miljard waard?

Een avondje lachen in het theater


Wereldlichtjesdag voor het eerst bij nieuw monumentOver de hele wereld zijn om 19:00 uur tegelijkertijd kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het overlijden al geleden is.

Het monument voor overleden kinderen is begin oktober onthuld en is een initiatief van Stichting Wereldlichtjesdag. De jaarlijkse wereldwijde herdenking wordt elke 2e zondag in december gehouden.

Dit is Flevoland van 9 december