Beleef de Amish lifestyle in 360 gadenRij nu in deze 360 video mee in de buggy van dominee Norman Yoder naar de paardenveiling en neem een kijkje in de gesloten gemeenschap van de Amish in Shipshewana, Indiana.

Deze video is een preview van de White Spots VR app, die te zien is tijdens IDFA, Elastic Reality tentoonstelling, Brakke Grond, Amsterdam, 17-27 november,
dagelijks van 9-23u https://www.idfa.nl/nl/festival/events/DocLab-Expo.aspx

Download hier de gratis White Spots app en reis zelf vanuit uw leunstoel naar andere plekken aan het einde van het internet in Virtual Reality. www.white-spots.net

En bekijk de uitzending Offline is de nieuwe luxe van Tegenlicht hier: http://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2015-2016/offline-als-luxe.html

Welkom in de wereld van onderop


Welkom in de duurzame wereld


http://tegenlicht.vpro.nl/bundel/onderwerpen/duurzaamheid.html

Tegenlicht Kort: Hoe ontsnappen we aan het internet?We zijn tot in de slaapkamer verbonden met het internet. Het is de ambitie van bedrijven als Google en Facebook om de hele wereld te verbinden, zodat we altijd en overal online zijn. In Sri Lanka laat Google deze maand luchtballonnen op, die de eilandstaat van gratis wifi voorzien.

Op de grond communiceren steeds meer apparaten met elkaar via het Internet-of-Things. We worden ‘glazen burgers’ in een doorzichtig huis, levenslang aan een draadloos infuus en via smartphones permanent te volgen. Wat betekent die verschuiving naar honderd procent digitale dekking van de hele planeet?

Deze aflevering van Tegenlicht Kort is een bewerking van de aflevering: 'Offline als luxe'.

http://tegenlicht.vpro.nl/

Bregtje van der Haak over 'Offline als luxe'


Tegenlicht Kort: Hoe slim worden onze steden?Het concept van de slimme stad is ontstaan vanuit de techindustrie. Steden zijn de motor van economische ontwikkeling en in combinatie met de technologische revolutie heeft de slimme stad zich ontwikkeld tot een groeimarkt met een miljardenomzet. De techbedrijven verkopen efficiëntie en veiligheid voor de inwoners. Maar dat wordt bereikt door surveillance en het implementeren van gesloten systemen, waardoor inwoners hun invloed op het leven in de stad verliezen.

Deze minidocu van Tegenlicht Kort is een bewerking van de aflevering 'Slimme steden' van VPRO Tegenlicht.
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/slimme-steden.html

Slimste Huis Alkmaar


Slimste huis van Nederland in Eindhoven


Henneke Hagen over 'Slimme steden'


Tegenlicht Kort: Kan Varoufakis Europa resetten?Dat zegt de Griekse econoom en voormalig minister van Financiën Yanis Varoufakis. Hij is daarom een politieke beweging gestart waar grassroots-organisaties, die oproepen tot burgerinitiatieven, van Berlijn tot Zagreb zich in rap tempo bij aansluiten.

Met Wolfgang Streeck (Duits socioloog) en Yanis Varoufakis (Grieks econoom en voormalig minister van financiën).

Deze Tegenlicht Kort is een bewerking van de Tegenlicht-aflevering 'Volk, macht en Varoufakis'.
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/volk--macht-en-varoufakis.html

Tegenlicht Talk: Paul Mason


Fragment 'Volk, macht en Varoufakis': Pontevedra.


Jos de Putter over 'Volk, macht en Varoufakis'Hoe zou een nieuw, werkelijk democratisch bestuurd Europa er volgens Varoufakis uit gaan zien? Hij startte een beweging.

Zondagavond om 21.05 uur op NPO 2.

http://tegenlicht.vpro.nl/

Fragment 'invasie van de drones': drones for good awards.


Tegenlicht Kort: Hoe groot is invloed van drones?Ze vliegen in zwermen, bezorgen pakjes en kunnen zo klein zijn als een insect. Drones zijn veel meer dan alleen maar wapens die door het Amerikaans leger worden ingezet tegen terrorisme. We zien ze letterlijk steeds vaker vliegen en ze duiken overal op in ons leven. In Amerika lagen meer dan een miljoen drones als speelgoed onder de kerstboom.

Drones worden niet alleen steeds slimmer, maar ook met de dag goedkoper. Wat gebeurt er wanneer het luchtruim ineens toegankelijk wordt voor iedereen? Uiteindelijk zijn wij mensen in de netwerken van vliegende robots helemaal niet meer nodig. Zijn dit de voortekenen van de vierde technologische revolutie?

Deze minidocumentaire van Tegenlicht Kort is een bewerking van de aflevering 'Invasie van de drones' van VPRO Tegenlicht.
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/invasie-van-drones.html