Deze week in de TrumpUpdate van onze correspondent Erik Mouthaan: personeelsproblemen, ook het Witte Huis kan er niet aan ontsnappen..


Elk jaar worden er een half miljoen van verkocht: de AR-15. Veel schutters in grote schietpartijen gebruiken ook dit type. Wat is dit voor wapen?

Abonneer je GRATIS voor meer video s: http://r.tl/1JBmAcs

Volg nu LIVE het nieuws op: http://www.rtlnieuws.nl
Facebook : https://www.facebook.com/rtlnieuwsnl
Twitter : https://twitter.com/rtlnieuwsnl


Trump is niet bang voor een ruzie hier en daar – ook niet met ’s lands populairste sporters. Wat heeft hij daarbij te winnen?


Deze week konden jullie een video met jullie vraag opsturen. Heeft president Trump altijd de beschikking over de nucleaire codes? Bij welke onderhandeling heeft Trump water bij de wijn moeten doen? En hoe zit het nou met dat Ruslandonderzoek?


Het staat bovenaan de Amerikaanse politieke agenda: de toekomst van illegalen die als kind het land in zijn gebracht, de zogeheten 'Dreamers'. Masterstudent Hector is zo iemand. Hij vreest voor zijn toekomst. Trump ziet een oplossing voor Hector en de andere dreamers - maar wil daar wel wat voor terug.


De president voerde een import-belasting in op zonnepanelen uit China. En dat heeft nu al gevolgen voor tienduizenden Amerikanen en hun energie-rekening. Erik nam daarom een kijkje bij een groot zonnepanelenbedrijf in Warwick, New York.


Eén jaar TrumpUpdates! Altijd al iets willen vragen aan Erik? Dit is je kans: neem een video op en stuur die naar ons toe. Dat doe je zo: klik bovenaan onze Facebook-pagina op 'bericht versturen' en stuur ons je video met daarin je vraag. Wie weet zit jij zaterdag 3 febuari in de #TrumpUpdate!


Elke politicus draait en liegt. President Trump doet dat alleen nét wat vaker dan zijn republikeinse en democratische voorgangers. Hoe vaak sjoemelt de president met de feiten? En hoe erg is al dat gedraai eigenlijk?


Trump deed zijn geliefde mijnwerkers tijdens de campagne veel beloftes. Maar ook onder zijn beleid verliezen velen van hen dagelijks hun baan. De president probeert deze industrie daarom een handje te helpen. Zoals in Kentucky, waar de kolenindustrie ooit hoogtij vierde.


Beattyville, een stadje in de bergen van Kentucky, is een van de armste plekken van Amerika. Tijdens de afgelopen verkiezingen stemden 81% van de inwoners er op Trump. Maakt de president de hoge verwachtingen hier na 1 jaar waar?


Op de dag dat president Trump één jaar aan de macht is in de VS gingen honderdduizenden Amerikanen de straat op om te demonstreren. De Women’s March trok in tientallen steden een bonte verzameling van Trump-tegenstanders, zo ook in New York.

Abonneer je GRATIS voor meer video s: http://r.tl/1JBmAcs

Volg nu LIVE het nieuws op: http://www.rtlnieuws.nl
Facebook : https://www.facebook.com/rtlnieuwsnl
Twitter : https://twitter.com/rtlnieuwsnl


Eigenlijk zijn er twee Donald Trumps: de ruziezoeker en de dealmaker. Want zijn ruwe imago ten spijt krijgt deze president wél veel van zijn beloftes voor elkaar. Om dat voor elkaar te krijgen, sluit Trump compromissen – en dat is niet zonder risico.


Het strenge immigratiebeleid van president Trump leidt tot problemen voor Amerikaanse internetbedrijven. Goed personeel blijft weg en wijkt uit naar buurland Canada. Streeft Toronto straks zelfs de Silicon Valley voorbij?

Abonneer je GRATIS voor meer video s: http://r.tl/1JBmAcs

Volg nu LIVE het nieuws op: http://www.rtlnieuws.nl
Facebook : https://www.facebook.com/rtlnieuwsnl
Twitter : https://twitter.com/rtlnieuwsnl


Democratische politici houden er maar niet over op: een linkse golf zou de republikeinen uit het Amerikaanse parlement knikkeren dit jaar. Gaat dat ze lukken of kunnen democraten beter ophouden met dromen?


De Nederlandse zetel in de VN-Veiligheidsraad betekent een belangrijk jaar voor ons land op het wereldtoneel. Onze ambassadeur Karel van Oosterom moet tijdens zijn eerste zitting gelijk aan de bak vanwege een ingelast noodoverleg.