De Lumière Crime Serie Stella Blómkvist is nu al verkrijgbaar. Het is geen doorsnee advocaat. Stella Blómkvist is slim en meedogenloos, heeft een duister verleden en houdt van seks, whisky en makkelijk geld. Ze neemt bij voorkeur gevaarlijke zaken aan en houdt zich niet aan de regels, behalve als die voor haar voordelig uitpakken. Met haar morele souplesse en sympathie voor de underdog is ze steeds de juiste persoon op de verkeerde plek en tijd. Stella wordt ingehuurd om de kleine crimineel Sæmi te verdedigen. Hij is opgepakt terwijl hij onder het bloed bij het lijk van Halla stond, de assistente van de IJslandse premier. Iedereen is ervan overtuigd dat het een uitgemaakte zaak is, maar al snel belandt Stella in een gewelddadige politieke samenzwering die de toekomst van IJsland bedreigt.


In een van Moskou ’s buitenwijken probeert een hedendaags koppel in scheiding zo snel mogelijk hun levens op de rails te krijgen. Middenkadermanager Boris heeft een nieuwe, jongere liefde, kapsaloneigenaresse Zhenja heeft haar hoop gevestigd op een rijke oudere man. Voordat het huwelijk definitief ontbonden is, maken de twee elkaar het leven zuur in knallende ruzies, zonder oog voor het kind Aljosja – totdat het 12-jarige jongetje op een ochtend verdwenen blijkt.


Tijdens een staatsbezoek aan Stockholm verdwijnt Helen Tyler, de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, op mysterieuze wijze.

De politie probeert haar met alle middelen op te sporen. Ondertussen voeren het panische Amerika en Zweden een machtsstrijd omdat het lot van ’s werelds machtigste vrouw een internationale shock veroorzaakt.

Inger Johanne en Ingvar ontdekken tijdens het onderzoek al snel dat ze daardoor niemand kunnen vertrouwen.


Borgen was een drama over het ‘kleinere’ onderwerp politiek in de Deense welvaartsstaat. Toch was de serie een wereldwijd succes. Nu buigt bedenker Adam Price zich over geloof en hoe dit grote onderwerp dagelijks en over de hele wereld het leven van mensen bepaalt en beïnvloedt. In Europa worden er verhitte debatten over gevoerd. Over moslims versus christenen; de komst van nieuwe religies; de aantasting van oude waarden, normen en tradities.

Ride upon the storm is een eigentijdse dramaserie over geloof, zowel in de traditionele, religieuze betekenis als breder over de overtuigingen die ons dagelijks leiden. Centraal staan de dominee Johannes, zijn vrouw Elisabeth en hun zonen August en Christian. Johannes is als een God voor hen. De vader die geeft en neemt, liefheeft en straft. Zijn voorkeur voor August en zijn teleurstelling in Christian dwingt beiden tot wanhopige keuzes om zijn liefde te winnen of zich van hem te bevrijden.


HASSEL is een realistische, genuanceerde en compromisloze 10-delige serie rond detective Roland Hassel, tevens het hoofdpersonage in de boeken van Olov Svedelid, razendpopulair in Zweden.

De serie volgt Hassel en zijn collega's in de strijd tegen de groeiende stroom van criminaliteit in Stockholm. Wanneer Hassels baas en mentor op klaarlichte dag op brute wijze wordt vermood, raakt Hassel verzeild in een meedogenloze wereld van macht, geld en corruptie - een grijze zone waarin alles verband houdt met elkaar en waarin niets is wat het lijkt.

Cast: Ola Rapace, Aliette Opheim, Shanti Roney


Alex Lento, een ex gedetineerde agent, neemt het niet altijd zo nauw met de regels zolang het zorgt voor wat extra cash om zijn zoon en vrouw tevreden te houden. Maar als een bijeenkomst op straat uitdraait op een vuurgevecht en hij per ongeluk zijn partner doodschiet besluit Alex op het rechte pad te gaan. De lokale leider van de onderwereld, BG, besluit hem niet te laten gaan omdat ie nu wordt gezien als ‘copkiller’.

Alex doet er alles aan zijn familie veilig af te schermen voor de onderwereld. Als blijkt dat zijn zoon is ontvoerd slaan de stoppen door bij Alex en molesteert hij elke crimineel die op zijn pad komt.


Nordic Noir zoals ze bedoeld is!

In een religieuze gemeenschap in het noorden van Noorwegen wordt een reeks gruwelijke moorden gepleegd. De lokale politieagent Hedda Gilbert krijgt de zaak toegewezen, samen met Joel Dreyer, een toprechercheur uit Oslo, die er echter geheel andere methodes op nahoudt.

Die botsingen staan een efficiënte zoektocht naar de seriemoordenaar in de weg… De serie werd al bekroond met de prestigieuze European Script Award en een tipje van de Monstersluier werd al gelicht op het Film Fest Gent.Het keiharde realistische serie GOMORRA komt met een derde seizoen. Binnenkort is GOMORRA seizoen 3 digitaal te zien en in 2018 op DVD verkrijgbaar.


Komende maanden komen er weer veel series aan die je niet mag missen. Lumière heeft weer een zeer sterke line up voor eind 2017 en begin 2018.


BELOW THE SURFACE is een spannende Crime Serie van Lumière van de makers van Borgen en The Killing.

Gedurende acht dagen houdt een gijzeling in een metrostel in Denemarken in zijn greep, acht dagen waarin de angst en de wanhoop groeien en de ondergrondse gijzelaars alle hoop om te overleven verliezen.


Kijk jij ook uit naar het vierde en allerlaatste seizoen van Bron - Broen - The Bridge met Sofia Helin?
Bekijk alvast watertandend de gloednieuwe teaser. Release voorjaar 2018.


Het tweede seizoen van de serie TOP OF THE LAKE met in de hoofdrollen Elisabeth Moss en Nicole Kidman wederom van de hand van Jane Campion.

Het tweede seizoen van deze crimeserie is opnieuw van de hand van Oscarwinnares Jane Campion met o.a. Elisabeth Moss en Nicole Kidman in de voornaamste rollen. De wereldpremière van TOP OF THE LAKE: CHINA GIRL vond plaats tijdens het Internationaal Filmfestival van Cannes dit jaar.

Detective Robin Griffin keert terug naar Sydney om haar leven opnieuw op te bouwen. Het lichaam van een Aziatisch meisje spoelt aan op Bondi Beach en Robin Griffin vermoedt dat ze niet alleen stierf dus pakt ze de zaak op. Het jonge meisje zorgt echter voor een storm aan emoties bij Robin aangezien ze zelf haar pasgeboren kind toen heeft moeten opgeven. Ze is er op gebrand zelf haar dochter terug te vinden maar hoe dichter ze bij de identiteit van “China Girl” komt, des te dichter komt ze bij de donkerste geheimen van haar eigen hart.


Bouw digitaal je eigen seriecatalogus op. Registreer je op www.lumiereseries.com en kijk altijd de nieuwste series online.


De meeslepende misdaadserie Rebecka Martinsson speelt zich af in het afgelegen en spectaculaire noord-Zweedse landschap en is gebaseerd op de vier bestsellers van schrijfster Åsa Larsson.
Midzomernacht, het Zwarte Pad, Tot de Woede is Geluwd en De Tweede Zonde.