In deze Lumière Crime Seire gaat het over Borgesund, een klein stadje in het Zweedse hol van Pluto met een sterk religieus karakter. Zoals in alle kleine stadjes gebeurt er  weinig... Tot het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden. Kort daarna verdwijnt een ander jong meisje.

Maya Silver, terug in de stad voor haar eigen familieproblemen, krijgt de leiding over he onderzoeksteam. Stilaan worden lang bewaarde geheimen onthuld. De dorpelingen voelen zich steeds ongemakkelijker, zeker wanneer blijkt dat de macht van de kerk nog steeds geldt in Borgesund.Het is inmiddels duidelijk dat de zijden handschoen is vervangen voor een ijzeren vuist. ls de spanningen steeds groter worden vraagt iedereen zich af wie er nu wel of niet te vertrouwen is.


Een museum voor moderne kunst presenteert een nieuwe installatie, een ruimte waar geen regels gelden. Alles kan. Om publiek te trekken wordt een PR-bureau ingehuurd. Hun onorthodoxe campagne gaat al snel viral en zorgt voor veel commotie. Museumcurator Christian kampt ondertussen met een existentiële crisis. Zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen.

De politie probeert haar met alle middelen op te sporen. Ondertussen voeren het panische Amerika en Zweden een machtsstrijd omdat het lot van ’s werelds machtigste vrouw een internationale shock veroorzaakt.

Inger Johanne en Ingvar ontdekken tijdens het onderzoek al snel dat ze daardoor niemand kunnen vertrouwen.Ride upon the storm is een eigentijdse dramaserie over geloof, zowel in de traditionele, religieuze betekenis als breder over de overtuigingen die ons dagelijks leiden. Centraal staan de dominee Johannes, zijn vrouw Elisabeth en hun zonen August en Christian. Johannes is als een God voor hen. De vader die geeft en neemt, liefheeft en straft. Zijn voorkeur voor August en zijn teleurstelling in Christian dwingt beiden tot wanhopige keuzes om zijn liefde te winnen of zich van hem te bevrijden.De serie volgt Hassel en zijn collega's in de strijd tegen de groeiende stroom van criminaliteit in Stockholm. Wanneer Hassels baas en mentor op klaarlichte dag op brute wijze wordt vermood, raakt Hassel verzeild in een meedogenloze wereld van macht, geld en corruptie - een grijze zone waarin alles verband houdt met elkaar en waarin niets is wat het lijkt.

Cast: Ola Rapace, Aliette Opheim, Shanti RoneyAlex doet er alles aan zijn familie veilig af te schermen voor de onderwereld. Als blijkt dat zijn zoon is ontvoerd slaan de stoppen door bij Alex en molesteert hij elke crimineel die op zijn pad komt.In een religieuze gemeenschap in het noorden van Noorwegen wordt een reeks gruwelijke moorden gepleegd. De lokale politieagent Hedda Gilbert krijgt de zaak toegewezen, samen met Joel Dreyer, een toprechercheur uit Oslo, die er echter geheel andere methodes op nahoudt.

Die botsingen staan een efficiënte zoektocht naar de seriemoordenaar in de weg… De serie werd al bekroond met de prestigieuze European Script Award en een tipje van de Monstersluier werd al gelicht op het Film Fest Gent.


Gedurende acht dagen houdt een gijzeling in een metrostel in Denemarken in zijn greep, acht dagen waarin de angst en de wanhoop groeien en de ondergrondse gijzelaars alle hoop om te overleven verliezen.


Bekijk alvast watertandend de gloednieuwe teaser. Release voorjaar 2018.