Samenvatting FC Emmen - FC Groningen 1-0 (15-05-2019)


FC Groningen heeft woensdagavond in Stadion De Oude Meerdijk met 1-0 verloren van FC Emmen. Door de 6-2 zege van ADO Den Haag op naaste concurrent Willem II is FC Groningen toch als achtste geƫindigd in de Eredivisie. Daarmee heeft de Trots van het Noorden zich geplaatst voor de play-offs, die komende zaterdag (18 mei) starten met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Aanvang is 20.45 uur.

Samenvatting FC Groningen - Fortuna Sittard 3-0 (12-05-2019)


FC Groningen heeft zondagmiddag in een goed gevuld Hitachi Capital Mobility Stadion met 3-0 gewonnen van Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Danny Buijs stond bij de pauze al met 1-0 voor door een treffer van Paul Gladon. Ritsu Doan en Samir Memisevic voerden de marge op naar drie treffer. Door de zege van FC Groningen en het verlies van Willem II heeft de Trots van het Noorden de achtste plek weer overgenomen.

Hans Nijland: "Ik heb er enorm van genoten"


Hans Nijland nam vanmiddag na FC Groningen - Fortuna Sittard (3-0) afscheid van de supporters van FC Groningen. Het werd een onvergetelijke dag.

Junior Clubdag 2019: op jacht naar handtekeningen


Een reportage over de Junior Clubdag die afgelopen woensdag plaats vond in MartiniPlaza en voor veel leden van de Junior Club in het teken stond van het verzamelen van handtekeningen van de spelers van FC Groningen.

Danny Buijs: "Willen het seizoen waardig afsluiten"


Met trainer Danny Buijs wordt in FCG TV vooruitgeblikt op de ontmoeting met Fortuna Sittard van zondagmiddag.

Jeffrey Chabot: "Willen de fans zondag een mooie wedstrijd geven"


In FCG TV wordt vooruitgeblikt op de ontmoeting met Fortuna Sittard met Jeffrey Chabot die laat weten dat hij het seizoen met FC Groningen op een waardige manier wil afsluiten.

Hans Nijland: "Ik laat het zondag mooi op me afkomen"


Komende zondag staat de laatste reguliere thuiswedstrijd van dit Eredivisieseizoen van FC Groningen onder meer in het teken van het afscheid van Hans Nijland. Nijland, die na bijna 23 jaar gaat stoppen als algemeen directeur van FC Groningen, kijkt in FC Groningen TV vooruit op wat hem te wachten staat komende zondag.

Ludovit Reis: "We gaan volle bak de strijd in"


Het voetbalseizoen 2018/2019 kent nog twee reguliere competitiewedstrijden. FC Groningen heeft het niet in eigen hand, maar Ludovit Reis heeft er nog vertrouwen in dat FC Groningen zich kan plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Dat vertelt hij vanavond in FC Groningen TV.

Kevin Begois stopt na dit seizoen: "De begeleidende rol vind ik interessant"


Afgelopen woensdag vond op Sportpark Corpus den Hoorn de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2019 plaats. De wijk Oosterpark werd deze middag begeleid door Kevin Begois, de reservekeeper die vorige week bekend maakte dat hij aan het einde van dit seizoen stopt met betaald voetbal.

FCG TV volgt Begois tijdens de Buurt Battle en speekt met hem over zijn besluit om te stoppen, zijn toekomst en zijn deelname aan projecten van FC Groningen in de Maatschappij.

Finale van FC Groningen Buurt Battle 2019


Afgelopen woensdag vond op Sportpark Corpus den Hoorn de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2019 plaats.

Samenvatting PEC Zwolle - FC Groningen 3-2 (29-04-2019)


FC Groningen heeft maandagavond met 3-2 verloren van PEC Zwolle. In het restant van 34 minuten en 5 minuten extra tijd boog de thuisclub een 2-1 achterstand binnen zes minuten om in een 3-2 voorsprong. Bram van Polen en (opnieuw) Lennart Thy waren de goudhaantjes voor PEC Zwolle, dat zich door de zege definitief veilig speelde. FC Groningen stond en staat negende op de ranglijst.

Maandag restant PEC Zwolle - FC Groningen uitgespeeld


Komende maandag wordt om 20.00 uur het restant van de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen uitgespeeld. Op 22 april 2007 werd ADO Den Haag - FC Groningen ook gestaakt en ging het duel drie dagen later in Emmen verder..

Paul Gladon: "Ik zag wat flitsen in de lucht"


Terwijl FC Groningen onder-17 het kampioenschap vierde, speelde het eerste team in PEC Zwolle. Ook dat werd een wedstrijd om niet snel te vergeten want na de 1-2 van Paul Gladon in de 56e minuut werd het duel gestaakt vanwege de weersomstandigheden.

FC Groningen onder-17 kampioen van Nederland


Woensdagavond 24 april 2019 gaat de geschiedenis in als een historische avond. Op Sportpark Corpus den Hoorn werd FC Groningen onder-17 landskampioen door in de laatste competitiewedstrijd Ajax met maar liefst 5-2 te verslaan. De ploeg van trainer Paul Matthijs leidde bij rust met 4-1. Romano Postema maakte drie treffers en bracht zijn seizoentotaal op 31. Daarmee is hij de topscorer van de Eredivisie onder-17.

Samenvatting FC Groningen -Ajax 0-1 (20-04-2019)


FC Groningen verloor zaterdagavond in het met 22.288 toeschouwers uitverkochte Hitachi Capital Mobility Stadion voor met 1-0 van koploper Ajax. De winnende goal werd gemaakt door invaller Klaas Jan Huntelaar die door twee gele kaarten en dus rood het einde van de wedstrijd overigens niet haalde. Daarnaast werden er nog eens vijf gele kaarten gegeven door arbiter Dennis Higler. Na de dertiende nederlaag blijft Groningen negende op de ranglijst.
"