Hans Kongelige Højhed Prins Henriks båre blev torsdag den 15. februar 2018 overført fra Fredensborg Slot til Christian IX’s Palæ, Amalienborg.

Bag rustvognen efterfulgte den kongelige familie.

Materiale: TV2 ©


H.M. Dronningen, Kronprinsparret og deres børn og D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie og deres børn deltog fredag den 17. februar 2018 i overførsel af H.K.H. Prins Henriks båre fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke.

Video: Kongehuset ©


Onsdag den 14. februar 2018 blev der lagt blomster ved de kongelige slotte efter meddelelsen om, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik i aftes afgik ved døden.

Om eftermiddagen så Hendes Majestæt Dronningen på de mange blomster, der er lagt ved Fredensborg Slot.

Materiale: DR ©


Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er afgået ved døden tirsdag den 13. februar 2018.

Der blev gennemført en sørgesalut torsdag den 15. februar 2018 kl. 8.00. Sørgesalutten gennemføres fra Batteriet Sixtus på Holmen i København og fra kanonerne på Kronborg Slot i Helsingør. Det er Søværnets Militærpolitivagt på Holmen, der skyder med kanonerne på Batteriet Sixtus, og soldater fra Artilleriafdelingen i Oksbøl, der skyder med kanonerne på Kronborg Slot.

Salutten består af tre gange 27 skud, der affyres med 30 sekunders mellemrum (ca. 40 min.). Historisk set er der ved dansk krigsførelse blevet affyret ”dansk løsen” på tre skud for at indikere de danske enheders placering. Sørgesalutten har rod i ”dansk løsen”, og der er derfor tradition for, at den kan deles med tre.

Video: TV2


H.K.H. Kronprinsessens tale ved Europarådets Parlamentariske Forsamlings (PACE) session den 23. januar 2018.

Video: Council of Europe ©


H.K.H. Kronprinsessen åbnede den 21. januar Aarhus 2018 - Europæisk Frivillighovedstad på Aarhus Rådhus. Ved åbningen holdt Kronprinsessen tale.

Rettigheder: Deadlight Lydiksen


Danmarks femte Julemærkehjem blev fredag den 12. januar 2018 officielt åbnet af H.K.H. Kronprinsessen.

Julemærkehjemmet Liljeborg, der ligger ned til Roskilde Fjord, tilbyder børn i alderen 7-14 år et ophold med fokus på trivsel og udviklingsmuligheder. Kronprinsessen fik en rundvisning på det nye Julemærkehjem og hilste på hjemmets nuværende beboere.

Kronprinsessen er protektor for Julemærkefonden, der siden 1904 har udgivet og solgt det danske julemærke. Hvert år hjælper fonden børn til et gladere liv via et ophold på et af fondens nu fem julemærkehjem.

Til stede var også H.E. Greve Ingolf af Rosenborg og Grevinde Sussie af Rosenborg.

Video: Kongehuset ©


Onsdag den 18. januar 2018 uddelte H.K.H. Kronprinsen for fjerde år i træk Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner, der gives til vinderen af vækstforløbet Danish Tech Challenge.

Prisen gik til virksomheden Rosenby Engineering, der har opfundet en automatisk vanddreven boremaskine, som på en effektiv måde kan slukke brande i shippingcontainere verden over. Rosenby Engineering har sammen med 19 andre virksomheder konkurreret om Industriens Fonds Iværksætterpris i et fire måneders vækstforløb tilrettelagt af forskerparken Scion DTU med støtte fra Industriens Fond.

Læs mere om Industriens Fonds Iværksætterpris og se billeder fra dagens arrangement: http://kongehuset.dk/ …/uddeling-af-industriens-fonds-ivaerk…

Video: Keld Navntoft, Kongehuset ©


Som protektor for Copenhagen Cooking & Food Festival inviterede H.K.H. Prinsesse Marie torsdag den 19. januar 2018 elever fra 6. klasse på Helsingør Skole hjem for at lave mad og lære om madspild.

Prinsessen og børnene lavede sammen med Timm Vladimir og Selina Juul fra Stop Spild Af Mad en frokost, hvor der var fokus på madspild i Danmark. Til stede var også D.H. Prins Henrik og Prinsesse Athena.

Madspild er i fokus for madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival i 2018, hvor festivalen har forpligtet sig til at arbejde med FNs verdensmål, herunder indsatsen for at reducere madspild. Festivalen samler omkring 80.000 mennesker i 10 dage den 24. august-2. september 2018.


Torsdag den 4. januar 2018 afholdte H.M. Dronningen nytårskur for officerer fra Forsvaret og Beredsskabsstyrelsen, I., II. og III. rangklasse samt indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og de kongelige protektioner på Christiansborg Slot. Ved nytårskuren deltog også Kronprinsparret.

Video: Kongehuset ©


I flere hundrede år har nytårskure været en fast tradition i Kongehuset, og den 3. januar 2018 gav H.M. Dronningen og Kronprinsparret én af årets første kure til Højesteret, Den Kongelige Livgardes Officerskorps og Garderhusarregimentets Officerskorps i Christian VII’s Palæ, Amalienborg.

Video: Kongehuset ©


H.M. Dronningen holdt den 1. januar 2018 nytårskur og -taffel for regeringen, repræsentanter for det officielle Danmark og Hoffets ledelse i Christian VII's Palæ, Amalienborg.

Video: DR ©


H.M. Dronningen holdt den 1. januar 2018 nytårskur og -taffel for regeringen, repræsentanter for det officielle Danmark og Hoffets ledelse i Christian VII's Palæ, Amalienborg.

I århundreder har Kongehuset og danskerne ønsket hinanden et glædeligt nytår og dermed lykke og velstand for hele riget. Oprindelsen til nutidens nytårskure og nytårstaffel fortaber sig, men allerede midt i 1600-tallet omtales begivenhederne omkring årsskiftet som en gammel skik, og grundelementerne er stadig de samme.

Video: DR ©


Det er nytårsdag 2018 og Den Kongelige Livgarde er trukket i den røde gallauniform, og årets første vagtskifte fandt sted på Amalienborg. Her blev H.M. Dronningen Gallafane båret ud på slotspladsen.

Efterfølgende holdt Den Kongelige Livgardes Musikkorps en kort nytårskoncert foran Christian IX’s Palæ på slotspladsen. Traditionen med at spille på slotspladsen stammer fra midten af 1600-tallet, og tidligere, da den danske regent havde residens på Slotsholmen, blæste ”hof- og gardetrompeterne” ved midnat nytårsaften.

Video: Kongehuset ©


Hendes Majestæt Dronningens nytårstale 2017.

Rettigheder: DR ©