Lust begon zo'n dertig jaar geleden bij de politie. Als buurtregisseur verscheen ze soms voor de camera, zoals bij een voetbaltoernooi met jongeren in de wijk. 'Dit is een mooie gelegenheid om de jongeren te leren kennen', zei ze.

Kapperszaak
Een paar jaar later werd ze politiewoordvoerder en deed ze over allerlei zaken het woord. 'Als je je kapperszaak niet uit wil omdat je haar nog uitgespoeld moet worden, begrijpen we dat ook wel, maar je moet echt even je prioriteiten kiezen, anders hoef je helemaal niet meer naar de kapper', zei ze bijvoorbeeld nadat er niet werd geluisterd naar agenten in Noord.

De afgelopen jaren was Lust minder vaak in politieuniform te zien, maar verscheen ze wel vaak op televisie. Zo deed ze mee aan het programma Wie is de Mol, gaf ze commentaar bij de Canal Parade en was ze de stem bij een expositie van het Amsterdam Museum.

Lust Ellie?
Ook bij AT5 was Lust regelmatig te zien als politiewoordvoerder, maar ook was ze hoofdrolspeler in de miniserie Lust Ellie? Lust proefde in een culinair onderdeel van het AT5-programma In Amsterdam kersenpriklimonade en babi pangang.

Liep mee
Ook kreeg ze haar eigen televisieprogramma, Ellie op Patrouille. Ze liep mee met agenten in landen als Albanië, Colombia, Israël en Kenia.

Helemaal onverwacht kwam haar vertrek bij de politie niet, Lust liet eerder namelijk al doorschemeren dat ze misschien wel ging stoppen.
Begin volgend jaar komt het stadsbestuur met voorstellen om de stad meer autoluw te maken. Op korte termijn verdwijnen er al duizend parkeerplaatsen. Waar is nog niet bekend. Er komt een tweede fietsring, waar de auto dus 'te gast' is van de Ceintuurbaan in Zuid tot en met de Bilderdijkstraat in Oud-West. Begin volgend jaar moet duidelijk worden hoe die er precies uit komt te zien. Ook komen er grotere fietsenstallingen bij de stations Bijlmer, Centraal en Zuid.

Wethouder Kock geeft een toelichting.Begin volgend jaar komt het stadsbestuur met voorstellen om de stad meer autoluw te maken. Op korte termijn verdwijnen er al duizend parkeerplaatsen. Waar is nog niet bekend. Er komt een tweede fietsring, waar de auto dus 'te gast' is van de Ceintuurbaan in Zuid tot en met de Bilderdijkstraat in Oud-West. Begin volgend jaar moet duidelijk worden hoe die er precies uit komt te zien. Ook komen er grotere fietsenstallingen bij de stations Bijlmer, Centraal en Zuid.

Wethouder Groot Wassink geeft een toelichting.


Kenny mocht de woning sinds 2016 gebruiken omdat hij een laag IQ had. Een halfjaar geleden moest hij een nieuwe test doen en toen bleek hij een hoger IQ dan de norm te hebben. Daardoor maakt hij geen aanspraak meer op zijn huidige woning.

Indicatie verloopt
'Het verhaal is dat ik hier al bijna drie jaar in zorg woon', vertelt Kenny. 'En dat ik nu letterlijk op straat word gegooid. Mijn indicatie verloopt, omdat ik net iets te slim voor Cordaan ben of zo.'

Volgens Cordaan wist Kenny al ongeveer een halfjaar dat hij weg moest. 'Deze plek krijgt iemand omdat hij zorg nodig heeft', legt Marcel Mucek, directeur GGZ en LVB+ zorg, uit. 'En we hebben een grote groep mensen die heel hard zorg nodig heeft. Dat is bij Kenny niet meer het geval.'

Te klein huis
Cordaan dacht eerst dat Kenny terecht kon bij zijn familie, maar hij zegt dat daar niet genoeg plek in huis. is. 'Mijn vriendin woont in Noord, maar ik kan daar niet terecht omdat dat een te klein huis is. En bij mijn ouders ook niet. Die hebben zes kinderen, waarvan er vier nog thuis wonen. Dat wordt voor mij gewoon te druk.'

Ondanks dat Kenny formeel geen zorg meer nodig heeft, wil Cordaan hem nog wel helpen met het vinden van een nieuwe plek. Toch kan Mucek nog geen toezeggingen doen. 'We zijn geen woningcorporatie. Ik vind het daarom heel lastig om te zeggen, Kenny krijgt een woning, want die hebben we simpelweg niet. Hadden we ze maar.'

Niet duidelijk
Kenny heeft de zorgwoning gisteren verlaten. Waar hij de nacht heeft doorgebracht en vandaag is geweest, is niet duidelijk. Zijn vader zegt tegen AT5 dat hij geen contact meer met Kenny heeft kunnen krijgen sinds gisteravond.